США обіцяють більше санкцій проти Росії — Білий дім

Адміністрація США має намір збільшувати санкційний тиск на режим у Росії, щоб притягнути до відповідальності за агресивну війну в Україні та обмежити її можливості.

Про це заявив у п’ятницю під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Подивіться на те, що ми вже зробили: понад чотири тисячі установ уже потрапили під санкції, понад 500 – тільки сьогодні, і далі буде ще. Ми продовжимо притягувати Росію до відповідальності», — наголосив представник Білого дому.

Він підкреслив, що Сполучені Штати ухвалюють рішення, щоб добитися реального впливу на здатність РФ фінансувати свою військову машину. У цьому контексті Кірбі висловив упевненість, що введені раніше обмеження мали ефект, оскільки Путін був змушений звертатися до Ірану й Північної Кореї за підтримкою.

«Ми зосереджуємося на інструментах і техніках, які, на нашу думку, справді матимуть вплив на його економіку та здатність вести війну», — підкреслив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати в п’ятницю запровадили масштабний пакет санкцій проти Росії. Раніше цього тижня подібні обмеження ввів Європейський Союз.

Фото: Getty Images

Источник