США розширили торговельні санкції проти Ірану через постачання дронів росії

Сполучені Штати запровадили нові обмеження у сфері експортного контролю проти семи іранських компаній за виробництво безпілотників, які рф застосовує для ударів по Україні.

Про це повідомило в вівторок агентство Reuters із посиланням на Мінторгівлі США, передає Укрінформ.

«Від моменту, коли росія розпочала війну проти України в лютому 2022 року, Сполучені Штати, а також понад 30 інших країн прагнули підірвати її військову та оборонно-промислову базу шляхом застосування експортного контролю, щоб обмежити доступ до технологій», — зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що до списку торговельних санкцій включені іранські організації, пов’язані з розробкою та виготовленням технологій у авіаційній сфері. Серед них — Design and Manufacturing of Aircraft Engines, Islamic Revolutionary Guard Corps Aerospace Force, Islamic Revolutionary Guard Corps Research and Self-Sufficiency Jihad Organization, Oje Parvaz Mado Nafar Company, Paravar Pars Company, Qods Aviation Industry, а також Shahed Aviation Industries.

Ці організації були додані до списку обмежень експортного контролю США через діяльність, яка суперечить інтересам національної безпеки та зовнішньої політики США.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен під час перебування з візитом в Ізраїлі в вівторок висловив готовність діяти разом з міжнародними партнерами, щоби зменшити загрозу Ірану як у регіоні, так і за його межами.

Источник