Суд ЄС відхилив апеляцію «кухаря путіна» через включення у санкційний список

Суд загальної юрисдикції ЄС відхилив скаргу російського бізнесмена євгена пригожина, відомого як "кухар путіна", на рішення Ради ЄС про введення щодо нього санкцій через зв’язки групою найманців "ПВК Вагнера".

Як передає Укрінформ, відповідне повідомлення опубліковано у середу на сайті суду.

"Пан пригожин просить суд загальної юрисдикції Європейського Союзу скасувати ці рішення (Ради ЄС щодо персональних санкцій проти Є.Пригожина – ред.), посилаючись, зокрема, на порушення зобов’язання мотивувати ці рішення, неприпустимість доказів, на які посилається, помилкову оцінку фактів, зловживання владою та порушення його основних прав. Своїм сьогоднішнім рішенням суд загальної юрисдикції відхиляє скаргу та підтверджує рішення Ради 2020 та 2021 років", — йдеться у повідомленні суду.

Зазначається, що рішення Ради ЄС були ухвалені на основі обґрунтованих та надійних доказів, які засвідчують зв'язок пригожина з так званої "Групою Вагнера", яка загрожує миру, безпеці та стабільності в Лівії.

"З огляду на контекст, пакет доказів містить конкретні, точні та послідовні докази, які демонструють численні тісні зв’язки між паном пригожиним та "Групою Вагнера", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, численні журналістські розслідування демонстрували зв’язок людей з оточення євгена пригожина і його самого з діяльністю так званої "ПВК Вагнера" на сході України, у Сирії, Лівії, ЦАР та інших країнах Африки.

пригожин, відомий як "кухар путіна", перебуває під санкціями ЄС, а також США.

Источник