Трамп має виплатити журналістці Керролл понад $83 мільйони за наклеп — вирок суду

Суд зобов’язав експрезидента США Дональда Трампа виплатити 83,3 млн доларів журналістці Джин Керролл за його публічні заяви у 2019 році, коли він, принижуючи її, заперечував факт її сексуального домагання.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, таке рішення у п’ятницю у Нью-Йорку ухвалив федеральний суд присяжних Мангеттена.

Трамп повинен виплатити Керролл компенсацію в розмірі 18,3 млн доларів: 11 млн – на фінансування кампанії з відновлення репутації і 7,3 млн – за емоційну шкоду, заподіяну його публічними заявами у 2019 році.

Крім того, експрезидент має сплатити 65 млн доларів штрафу за свої зловмисні дії щодо Керролл.

Це другий суд, пов’язаний зі звинуваченнями Керролл на адресу Трампа. У травні минулого року окреме федеральне журі Мангеттена – після того, як було встановлено, що він сексуально домагався її, – присудило виплатити їй 5 млн доларів як відшкодування за наклепницькі публічні заяви експрезидента, зроблені у 2022 році, коли він принижував її та заперечував звинувачення.

Присяжні не визнали достатніми докази щодо факту зґвалтування, проте погодилися з тим, що Трамп вчинив насильство, сексуально домагаючись її.

Журналістка привітала п'ятничне рішення, заявивши це «величезна поразка для кожного хулігана, який намагається принизити жінку».

Трамп не був присутній на зачитуванні вироку, оскільки покинув будівлю суду на Мангеттені за кілька годин до того. У своєму пості в соціальних мережах він назвав вирок «абсолютно безглуздим».

Керролл стверджувала, що Трамп зґвалтував її в універмазі в 1996 році, а потім обмовив, коли заперечував її звинувачення. Він навивав її «психічно хворою».

Источник