Туреччина успішно випробувала власну ракету класу «повітря-повітря»

Ракета класу “повітря-повтря” GÖKDOĞAN з радіолокаційною головкою самонаведення, розроблена та вироблена в Туреччині, пройшла випробування. Її, як і ракету BOZDOĞAN, планують поставити на озброєння цього року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення очільника директорату оборонної промисловості Ісмаїла Деміра у Твітері.

“Завершено ще один важливий етап у рамках нашого проєкту GÖKTUĞ з розробки однієї з наших національних ракет класу «повітря-повітря» з радіолокаційною головкою самонаведення, яка перебуває на стадії випробувань”, — повідомив Ісмаїл Демір.

Ракету GÖKTUĞ, як і ракету BOZDOĞAN, планують поставити на озброєння цього року.

“Цього року ми передамо наші дві ракети GÖKDOĞAN і BOZDOĞAN Збройним силам Туреччини”, — повідомив Демір.

#SageTubitak #Göktuğ projesi … #GÖKDOĞAN görüş ötesi AA fuzemiz birşeyler denedi ve tam başarılı oldu

Artık sadece görüş içi değil görünmeyenide vuran AA füzemiz var Gökdoğan kardeşi Bozdoğan ile birlikte bu yıl envanterde olacak..

Muhteşem bir Bayram hediyesi pic.twitter.com/Y5GJc2i7mB

— Aytekin (@Dumrul0606) July 10, 2022

У рамках програми GÖKTUĞ розроблено два варіанти ракет класу «повітря-повітря» (BOZDOĞAN ТА GÖKDOĞAN), які можуть використовуватися на винищувачах F-16 та військових літаках турецької розробки, які планується ставити на озброєння в майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Туреччина провела у Чорному морі успішні випробування мобільної керованої ракетної системи ATMACA власної розробки.

Фото: International Defence Analysis via Twitter

Источник