У росії опозиціонеру Кара-Мурзі продовжили арешт на два місяці

Басманний суд москви задовольнив клопотання слідства про продовження арешту опозиціонеру Володимиру Кара-Мурзі, якого обвинувачують у «поширенні фейків» про збройні сили росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс із посиланням на пресслужбу суду.

«Суд задовольнив клопотання слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Кара-Мурзи терміном на два місяці до 12 жовтня 2022 року», — зазначають у суді.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Кара-Мурза з квітня перебуває в московському СІЗО за обвинуваченням у «поширенні фейків» про російську армію (карається штрафом до п'яти мільйонів рублів або позбавленням волі до десяти років). Справу порушили через виступ опозиціонера перед членами Палати представників американського штату Аризона. За версією слідства, політик під час виступу, «діючи за мотивами політичної ненависті», поширив «свідомо неправдиву інформацію» про те, що військові рф бомбардують житлові райони, пологові будинки, лікарні та школи в Україні, чим «завдав істотної шкоди інтересам росії».

13 липня проти Кара-Мурзи порушили нову кримінальну справу. Його обвинуватили у здійсненні діяльності небажаної організації за захід на підтримку політв'язнів, проведений ще 27 жовтня 2021 року. 

Володимир Кара-Мурза – російський опозиційний політик, член Антивоєнного комітету рф. У 2015-му та 2017 році його намагалися отруїти — ймовірно, російські спецслужби. За інформацією Bellingcat та The Insider, за Кара-Мурзою стежили ті самі співробітники ФСБ, що й за Навальним.

Источник