У східній Європі стартували навчання НАТО Defender Europe та Swift Response

На території дев'яти країн Європи 1 травня розпочалися планові навчання НАТО під назвами Defender Europe 2022 та Swift Response 2022.

Про це повідомив у Твіттері міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“Розпочинаються міжнародні навчання Defender Europe та Swift Response 2022 за участю польських солдатів. У запланованих спільних навчаннях у Польщі візьмуть участь понад 7 тис. військових з країн НАТО та країн-партнерів і 3 тис. одиниць техніки”, — повідомив Блащак.

За даними міністерства національної оборони Польщі, навчання Defender Europe 2022 та Swift Response 2022 триватимуть із 1 по 27 травня на території дев’яти країн. Загалом у них візьмуть участь 18 тис. військових із понад 20 країн.

Як підкреслюється, ці двоє навчань є “циклічними оборонними навчаннями, які не спрямовані проти жодної країни і не пов'язані з поточною геополітичною ситуацією в регіоні”. Процес їх планування розпочався в 2021 році, додали в міноборони РП.

Defender Europe є міжнародними регулярними навчаннями, які організовуються Збройними силами США для підвищення готовності та оперативної сумісності між союзниками та партнерами США і НАТО.

Swift Response також є міжнародними навчаннями, які організовуються ЗС США, для посилення взаємодії між Сполученими Штатами, союзниками по НАТО та військовими партнерами.

Источник