У США занепокоєні зближенням Китаю та рф на тлі розмови Сі Цзіньпіна з путіним

Представник Держдепартаменту США висловив занепокоєння через зближення Китаю з росією на тлі телефонної розмови Сі Цзіньпіна й володимира путіна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

“Пекін стверджує, що він нейтральний, але його поведінка дає зрозуміти, що він, як і раніше, інвестує в тісні зв'язки з росією. Сполучені Штати та Європа попередили КНР про наслідки надання росії військової допомоги для її війни проти України або систематичної допомоги в обході санкцій", – зазначив представник Держдепартаменту.

За його словами, у США уважно стежать за діяльністю Пекіна, а ті, хто стане на бік москви у несправедливій війні проти України, "неминуче опиняться на неправильному боці історії".

“Світ спостерігає за тим, які держави обстоюють основні принципи свободи, самовизначення та суверенітету, а які стоять поруч або мовчки підтримують росію у її навмисній та неспровокованій війні”, — сказав представник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, новий посол КНР в Європейському Союзі Фу Конг заявив, що російське повномасштабне вторгнення в Україну поставило Китай “у дуже складне становище”, Пекін не хоче “обирати між друзями” та закликає до мирного врегулювання.

Источник