У Відні пройшов проросійський мітинг

У столиці Австрії в суботу пройшов мітинг, на якому поруч із закликами до скасування санкцій ЄС проти росії також були помітні кілька прапорів російської держави-агресора та “Z"-символ загарбницької війни рф проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Участь в акції на центральній Площі героїв та подальшій ході вулицею Рінгштрассе взяли близько 3 тис. осіб – представники правих та ультрарадикальних сил, противників антикоронавірусних заходів та різні прихильники теорій змов і "борці з глобалістами". Головним чином мітинг був спрямований проти підвищення цін та критики політики уряду у цій сфері. Водночас учасники акції порушували і багато інших тем, зокрема, виступаючи проти вакцинації від COVID-19 та міграційної політики уряду.

Крім того, на акції лунала критика уряду у нібито порушенні нейтралітету та мали місце заклики до виходу Австрії з Євросоюзу, скасування санкцій ЄС проти росії і загалом – до "миру з росією".

Поруч з численними австрійськими прапорами на мітингу також були помічені кілька прапорів російської федерації – держави, яка продовжує вести загарбницьку війну проти України та вбивати її населення і руйнувати інфраструктуру. При цьому один з російських прапорів був прикручений просто до автомобіля організаторів маршу.

Також кореспондентом Укрінформу було помічено на акції символіку російської окупаційної адміністрації у Донецькій області – так званої "днр".

Окрім того, щонайменше один учасник відкрито ходив на мітингу у футболці з буквою "Z" та написом російською "армия россии" – як символ підтримки вторгнення рф в Україну.

У Відні пройшов проросійський мітинг / Фото: Укрінформ

Крім того, кореспондентом агентства було помічено кілька інших написів на футболках та плакатах з образами в сторону України.

Разом з тим деякі перехожі на маршруті руху колони висловлювалися проти мітингу та одного з його закликів – до скасування санкцій ЄС проти росії, запроваджених через її агресивну війну проти України. Як заявила у коментарі кореспонденту Укрінформу одна австрійка літнього віку Маріанна, вона підтримує санкції проти росії, розуміє біль та страждання українського народу. "Я краще сидітиму взимку в куртці та під ковдрою при температурі 16 градусів", — пояснила жителька Відня свою підтримку санкцій, які, водночас, можуть мати негативний ефект для опалювального сезону.

Також під час ходи мали місце кілька одиночних пікетів з боку небайдужих представників української громади Відня, які тримали в руках плакати з нагадуванням про терористичну суть нинішньої російської держави: "terro russia” та "russia is a terrorist state".

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня у столиці Австрії, також у супроводі російських прапорів, пройшла так звана акція "безсмертний полк", деякі учасники якої не приховували, що підтримують політику путіна та його загарбницьку війну проти України. Зокрема, на блузці однієї з учасниць була літера "z", яка є символом війни рф проти України.

Источник