Українські дипломати вшанували пам’ять загиблих у теракті в Стамбулі

Дипломати Генерального консульства України в Стамбулі на чолі з Генконсулом Романом Недільським взяли участь у жалобній ході проспектом Істікляль до місця вибуху.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

“Вчора ми покладали квіти до місця, де в результаті вибуху загинули невинні люди, сьогодні доєдналися до ініціативи керівництва району Бейоглу, де стався теракт, та разом з іншими представниками дипломатичних установ вшанували пам'ять загиблих — пройшли ходою проспектом Істікляль, залишили квіти та записи у жалобній книзі”, — розповів агентству Роман Недільський.

Генконсул України в Туреччині звернувся до присутніх, висловивши співчуття від України та українців дружній Туреччині та турецькому народові.

“Прийміть наші найглибші співчуття з приводу загибелі невинних людей тут, на проспекті Істікляль, кілька днів тому… Ми, українці, знаємо, що таке тероризм, бо протягом дев'яти місяців ми живемо в умовах війни. Ми відчуваємо ваш біль, ми з вами сьогодні, народе Туреччини”, — сказав Недільський.

Генконсул України в Туреччині залишив запис у жалобній книзі район Бейоглу.

“Висловлюємо глибокі співчуття тим, хто загинув і постраждалим внаслідок вибуху, який стався на проспекті Істікляль у стамбульському районі Бейоглу в неділю, 13 листопада. Біль турецького народу — наш біль”, — написав Роман Недільський від імені українців.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок теракту 13 листопада у Стамбулі загинуло 6 людей, 81 людина отримала поранення.

Експертиза встановила, що нападники у Стамбулі, де напередодні стався вибух, застосували тротил, наразі у зв'язку з інцидентом затримано 50 осіб.

Вибухівку заклала 23-річна громадянка Сирії, яка під час допиту зізналася, що пройшла спецпідготовку у відділенні PKK/PYD/YPG, незаконно в’їхала у Туреччину через пропускний пункт Афрін-Ідліб. Терористка зізналася, що залишила вибухівку і втекла після того, як отримала відповідну вказівку. За даними правоохоронців, ця вказівка надійшла із сирійського Кобані.

Источник