Данілов запевняє, що кількість військ РФ біля кордону недостатня для вторгнення

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляє, що російських військ біля кордону з Україною недостатньо для того, щоб розпочати повномасштабне вторгнення.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Настоящее время", повідомляє Укрінформ.

"Великого скупчення російських військ ми не спостерігаємо. Є певні переміщення військ, але для нас це не критично. Для повномасштабного вторгнення потрібно, щоб їх було як мінімум у три, чотири, п'ять разів — набагато більше, ніж є на сьогодні", — зазначив Данілов.

За його словами, Україна живе у стані загрози вже 7 років.

"Інша справа, що зараз питання піднялося на дуже високий рівень. Дуже багато країн взяли на себе зобов'язання у випадку, якщо Російська Федерація здійснить вторгнення, дати адекватну відповідь. Ми б дуже хотіли, щоб відповідь була заздалегідь, щоб не була вже за фактом, як це було у питанні Криму", — заявив секретар РНБО.

Водночас він зазначив, що у ЗСУ достатньо зброї, щоб зустріти ворога. "Інша справа, що якщо буде широкомасштабне вторгнення, якщо буде задіяно авіацію, якщо буде задіяно інші інструменти впливу, це для нас буде певним викликом. Але я впевнений, що ми захищатимемо свою країну, це наша земля, і ми звідси нікуди забиратися не плануємо. І заяви, що нас не існує, що ми якась недодержава та інші, які останнім часом чомусь все частіше робить Путін, – це питання не до нас, це питання до нього", — заявив Данілов.

За його словами, згідно з останніми опитуваннями, понад 50% громадян України готові захищати країну. З них 35% готові одразу взяти до рук зброю. І завдання держави – забезпечити, щоб ця зброя у них була.

"Я хочу, щоб ми розуміли: коли в нашій країні виникають загрози, всі об'єднуються, незважаючи на те, що ми різні щодо політичних мотивів, щодо інших мотивів. Але коли йтиметься про нашу державу, всі об'єднаються", — наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося, останнім часом Росія сконцентрувала близько 100 тис. військових на кордоні з Україною. Ці маневри викликають велике занепокоєння у західних країнах через побоювання нападу Москви. НАТО попередило Росію, що подібний крок матиме далекосяжні "стратегічні та економічні" наслідки.

Источник