На Харківщину перекинули російських військових із Бєлгородської області

російські терористичні війська зосереджуються на захопленні Маріуполя та наступі в районі міста Ізюм. Крім того, з Бєлгородської області в район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп противника.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ в оперативній інформації станом на 18.00.

«російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти нашої держави. Ворог і надалі проводить підготовчі заходи з метою активізації наступальних дій на сході України для встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей. Основні зусилля окупантів зосереджуються на захопленні Маріуполя та наступі в районі міста Ізюм. Залишається високою ймовірність залучення противником диверсійно-розвідувальних груп для здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ворог продовжує завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у складі та положенні військ противника не зафіксовано.

На Слобожанщині противник продовжує здійснювати часткове блокування міста Харкова. З метою прихованого пересування окупаційних підрозділів по території Харківської області ворог здійснює радіоелектронне придушення мереж стільникового зв’язку. З метою нарощування угруповання військ, з Бєлгородської області у район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп противника.

Крім того, на Донецькому напрямку ворог продовжує штурмові дії. Основні зусилля окупантів зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та Новобахмутівка. Водночас, загарбники продовжують завдавати авіаційних ударів по населених пунктах Вугледар і Новоселівка Друга. Намагаються відновити наступ у районах Новотошківського, Степного і Мар’їнки.

На Південнобузькому напрямку окупанти не полишають спроб утримати позиції та рубежі на адміністративному кордоні Херсонської області.

В Генштабі водночас повідомили, що українські захисники та захисниці тримають оборону і поступово відтісняють ворожі війська на окремих напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, війська російської федерації з 24 лютого по 9 квітня втратили вже орієнтовно 19 100 осіб. Також ворог втратив танків ‒ 705 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 1895, артилерійських систем – 335, РСЗВ ‒ 108, засобів ППО ‒ 55, літаків – 151, гелікоптерів – 136, автомобільної техніки ‒ 1363, кораблі /катерів – 7, цистерн з ПММ ‒ 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня ‒ 112, спеціальної техніки – 25, пускових установок ОТРК/ТРК – 4. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Фото: AA

Источник