На півдні ЗСУ знищили 77 загарбників, шість танків та три «Панцирі»

За минулу добу українські захисники знищили на Південному напрямку 77 російських загарбників, та майже три десятки одиниць ворожої техніки.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в нашій операційній зоні стабільно напружена, але контрольована. В складі сил та положенні ворога змін не відбулося. Окупаційні війська продовжують обстрілювати наші позиції та прифронтові територіальні громади з різних видів озброєння», — йдеться в повідомленні.

Протягом дня ворог завдав чотири авіаційні та один ракетний удар.

Під вогнем важкої артилерії знов опинився Марганець. Зруйновано приватний гараж, поранено цивільну особу. Кривий Ріг ворог атакував ракетою повітряного базування Х-59. Поціливши в аеропорт, зруйнував інфраструктуру об’єкта. Через суттєве пошкодження летовища й устаткування, його подальше використання за призначенням неможливе. Постраждалих та жертв немає.

По Одещині ворог спрямував чергову атаку дронів-камікадзе. Всі три безпілотники знищені силами протиповітряної оборони.

Українська авіація завдала десять ударів по ворогу, в Баштанському районі Миколаївщини знищено ворожий безпілотний розвідник «Орлан-10».

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ відпрацьовано 250 вогневих завдань. «У Херсонському і Бериславському районах уражено чотири осередки ворожого озброєння та техніки й чотири склади з боєприпасами. Ще одну баржу в районі Херсона в окупантів відмінусовано разом з надією налагодити сполучення між берегами Дніпра. Вогневий контроль проведено й по позиціях протиповітряної оборони, і по спробах окупантів відновити пропускні спроможності мосту в Новій Каховці», — зазначають українські захисники.

Підтверджені втрати ворога становлять: 77 військових, шість танків, п'ять гаубиць, у тому числі самохідна «Мста-С», три зенітні гарматно-ракетні комплекси «Панцир-С1» та 14 одиниць автобронетехніки.

«Корабельне угруповання ворожого флоту — без зміни складу, району плавання й загроз: чотири ракетоносії, один з яких підводний, тримають напоготові 28 «Калібрів», — додали в ОК «Південь».

Фото: ВМС України, Телеграм

Источник