На Таврійському напрямку росіяни зменшили активність авіації та артилерії — Тарнавський

Російські загарбники зменшили активність авіації, артилерії та загальну кількість боєзіткнень на Таврійському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі.

За словами Тарнавського, загарбники продовжують спроби просуватись піхотою, проте втратили майже 500 осіб.

Загалом в операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог завдав чотири авіаудари, провів 34 бойові зіткнення та здійснив 648 артобстрілів.

Захисники та захисниці стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку, підкреслив командувач.

Загальні втрати ворога становлять 495 осіб.

Знищено вісім одиниць військової техніки, зокрема, 4 ББМ, 2 БпЛА, 2 автомобілі. Ще 13 одиниць техніки ворога пошкоджено.

Водночас триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, зауважив Тарнавський.

Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив, що минулої доби на Таврійському напрямку зафіксовано майже у 1,5 раза менше ворожих атак, ніж за попередню добу.

"Наразі тривають бої. Щоправда, в операційній зоні ОСУВ "Таврія" та біля Авдіївки ворог майже у 1,5 раза зменшив кількість атак порівняно з попередньою добою. Одна з причин — дуже великі втрати ворога, яких було завдано нашими воїнами перед тим. Загалом зафіксовано 34 бойові зіткнення, 21 з них – біля Авдіївки, там ворог кидає вперед піхоту, майже не використовував техніки", — сказав Штупун.

Він поінформував, що за добу втрати російської армії на цьому напрямку становили 495 осіб, зокрема у районі Авдіївки – близько 300. Ворог також втратив 4 бронемашини. "Порівняно з попередніми трьома днями техніку (загарбники — ред.) майже не застосовують", — сказав речник.

За його словами, також знизилася активність ворожої авіації та артилерії: за добу зафіксовано 4 авіаудари, водночас раніше фіксувалося 17 — 18. Російські військові продовжують застосовувати керовані авіаційні бомби, якими б'ють здалеку.

Щодо ситуації навколо Авдіївського коксохімічного заводу, Штупун заявив, що підприємство "контролюють Збройні сили України; ворог намагається туди заскочити, але наразі тільки втрачає свої піхоту та техніку". В Авдіївській промзоні відбуваються "жорсткі бої".

За даними Штупуна, морально-психологічний стан російських загарбників доволі низький. «Особовий склад у деяких випадках відмовляється йти вперед, не хоче помирати чомусь», — зауважив речник.

Як повідомляв Укрінформ, на Авдіївському напрямку російські загарбники активно, але безрезультатно намагаються потрапити на територію Авдіївського коксохіму.

Фото: armyinform.com.ua

Источник