Найбільша атака дронів на РФ: що вдалось знищити

Найбільша атака дронів на РФ: що вдалось знищити

Фото: РосЗМІ Пожежа на аеродромі в Пскові

Росію сколихнула наймасовіша атака безпілотниками. Найпотужнішого удару зазнав аеропорт у Пскові.

Росію в ніч 30 серпня масовано атакували невідомі безпілотники. Вибухи прогриміли в аеропорту Пскова, який знаходиться за 700 кілометрів від кордону з Україною і набагато ближче до Естонії та Латвії.

Також БПЛА завдали ударів по Московській, Орловській, Брянській, Рязанській та Калузькій областях, а тимчасово окупований Крим був атакований морськими дронами.

При цьому Росія завдала масованого ракетного удару і по Україні. В результаті у Києві загинули люди, є поранені, а в Житомирській області – руйнування.

Знищені літаки в Пскові

Атака БПЛА на Псков цієї ночі була тривалою, а вибухи лунали в різних кінцях міста. Місцеві жителі повідомляли, що бачили, як у напрямку аеродрому, де дислокований 334 військово-транспортний авіаційний полк РФ, летіло близько 20 дронів. Їх намагалися збити за допомогою засобів ППО, а також зі стрілецької зброї, але марно.

В результаті ударів по аеродрому, за попередніми даними, пошкоджено шість російських військово-транспортних літаків Іл-76. Частина бортів не підлягає відновленню. Є інформація, що постраждав ще й Ту-22 (модифікація не уточняється).

Також безпілотники знищили в аеропорту паливозаправний комплекс. Після атаки почалася пожежа, яку гасили понад 50 співробітників МНС. Усі рейси на 30 серпня скасовано.

Крім того, зафіксований «приліт» по Черехінській військовій базі. Про наслідки інформації поки немає.

Брянськ та інші регіони

У Брянську чи то дрони, чи їх уламки влучили в найбільший російський завод із виробництва мікроелектроніки Кремній ЕЛ. В результаті у цеху №20 почалася пожежа.

Під ранок губернатор регіону Олександр Богомаз повідомив, що над містом начебто був збитий ще один БПЛА – його уламки пошкодили будівлю Слідчого Комітету РФ. Також два безпілотники намагалися атакувати телевежу у Брянській області. Усього за ніч у регіоні було зафіксовано прильоти щонайменше від шести дронів.

У Калузькій області безпілотник влучив в нафтовий резервуар, це підтвердив губернатор. Займання, за його даними, ліквідовано. Як наполягають чиновники, резервуар був порожнім.

Про вибухи також повідомляли жителі Тули. Очевидці публікували відео, на якому видно пожежу. Зазначимо, що відстань до цього російського міста від кордону з Україною становить близько 700 км.

У Міноборони РФ заявили, що в Рязанській області знищили два БПЛА. Один дрон начебто був збитий за 11 кілометрів від аеродрому Дягілєва, інший – приблизно за 7 кілометрів від аеродрому. Зазначено, що безпілотник був знищений черговими засобами протиповітряної оборони.

В Орловській області також заявили, що збили два дрони. Один БПЛА збили над Хотинецьким районом, другий над Мценським.

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що в Рузькому районі Московської області було знищено один дрон, який рухався в напрямку російської столиці. Відстань від українського кордону до Москви – 415 км.

Щодо тимчасово окупованого Криму, то колаборант Михайло Развожаєв заявив про атаку безпілотників у районі Севастопольської бухти. Їхня точна кількість невідома.

Удари по Україні

Ніч на 30 серпня була не спокійною і для українців. Росія завдала комбінованого удару крилатими ракетами повітряного базування та безпілотниками. Загалом Сили ППО знищили всі 28 ракет та 15 з 16 дронів.

Над Києвом та Київською областю знищено понад 20 цілей. Уламки попадали у декількох районах столиці, виникли пожежі. В результаті загинули двоє чоловіків — це охоронці підприємства. Також поранення різного ступеня важкості отримали троє людей.

Під час тривоги під загрозою удару опинилася Житомирська область. Стало відомо, що окупанти вдарили дроном-камікадзе по одному з об’єктів інфраструктури області. Уламки інших БПЛА пошкодили залізничне полотно. Без жертв.

Крім того, Росія атакувала Калібрами Одесу та Одеську область. Ворог випустив ракети із Чорного моря, проте Сили ППО знищили над морем 8 ракет. Влучань та руйнувань не допущено.

Над Черкаською областю також було збито ракету. Без жертв і руйнувань.
 

Джерело