Новий пакет допомоги Україні розрахований на довгострокову перспективу – Пентагон

Оголошений у вівторок новий пакет військової допомоги Україні на суму $1,2 млрд передбачає виробництво нових озброєнь для ЗСУ або отримання їх у країн-партнерів та покриватиме оборонні потреби України в довгостроковій перспективі.

Про це заявив у вівторок під час пресконференції речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

Він пояснив, що новий пакет виділяється в межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI), що дає можливість закуповувати озброєння у виробників чи партнерів замість вилучення наявних запасів зі складів Міноборони США.

«Тож, наступним кроком у цьому процесі буде розгляд фінансування додаткових можливостей для задоволення довгострокових потреб України»,- зауважив представник оборонного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок адміністрація США оголосила про виділення нового пакету військової підтримки України, зокрема, для зміцнення її протиповітряної оборони та забезпечення потреб ЗСУ в артилерійських боєприпасах.

Пакет включає додаткові системи ППО та боєприпаси; обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів із системами протиповітряної оборони України; боєприпаси для боротьби з безпілотниками; артилерійські снаряди калібру 155 мм; послуги комерційної супутникової зйомки; підтримку навчання, технічного обслуговування та підтримку українських бійців.

Источник