ОБСЄ минулої доби нарахувала 620 порушень перемир’я

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 442 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 178 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 287/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 7 грудня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 442 порушення режиму припинення вогню, зокрема 44 вибухи (1 розрив боєприпасу та 43 вибухи невизначеного походження)", — йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталися в районах на північний захід від н.п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька), південний схід від н.п. Південне (кол. Ленінське; підконтрольний урядові, 40 км на північний схід від Донецька), a також в межах ділянки розведення в районі н.п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) та північно-західніше неї.

За попередню добу в цій області було зафіксовано 71 порушення режиму припинення вогню.

"У Луганській області Місія зафіксувала 178 порушень режиму припинення вогню, зокрема 78 вибухів невизначеного походження", — зазначається у звіті.

Всі порушення сталися в районах на південний захід та північний захід від ділянки розведення в районі н.п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як відомо, за попередню добу на Луганщині було зафіксовано 22 порушення режиму припинення вогню, усі також поблизу ділянки розведення в районі Золотого.

Источник