Питання постачання Україні танків Leopard перебуває на фінальній стадії — Кулеба

Питання постачання Україні танків Leopard 2 перебуває на фінальній стадії, залишилося зробити останні «пів кроку».

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Я говорив і ще раз можу повторити, що у питанні танків нам залишилося зробити останні пів кроку. Ми вже отримали британські Challenger, про які колись нам говорили, що це неможливо. Вже отримуємо французькі танки — легкі поки що. Ми чуємо, що Франція обмірковує надання танків Leclerc. Я не маю сумнівів, що й Leopard до нас доїдуть. Ми знаходимося у фінальній стадії", — сказав Кулеба.

Глава української дипломатії зауважив, що для Німеччини надання Україні кожного виду зброї було проблемним, оскільки це "така країна, є специфіка, треба її враховувати».

«Але, зрештою, ми завжди отримували необхідний результат, і цього разу так само  отримаємо", — заявив  очільник МЗС.

Коментуючи зволікання Німеччини з розв'язанням питання надання Україні танків, він зазначив,  що українська сторона доносить німецьким партнерам, що чим швидше вони ухвалять це рішення, тим менше крові українських солдатів проллється і тим менше перебуватимуть під окупацією українські землі.

За словами Кулеби, Україна на всіх рівнях максимально пришвидшує Німеччину та інші країни.

«Тут уже такі карколомні дипломатичні комбінації закручені, що займаються «Леопардами» всі, і ми результат отримаємо», — наголосив міністр.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр оборони Олексій Резніков 19 січня закликали країни, які мають на озброєнні танки Leopard 2, надати їх України.

Міністр оборони Олексій Резніков 21 січня заявив, що попри те, що на черговій зустрічі в Рамштайні не було оголошено про надання Україні танків, країни, які володіють танками Leopard, розпочнуть  навчальні місії для українських танкістів.

Источник