Путін доручив створити «привабливі» умови, аби зменшити відтік росіян

Путін доручив створити "привабливі" умови, аби зменшити відтік росіян

Фото: Анадолу Путін підписав указ про зміни до концепції міграційної політики

У 2022 році «під впливом соціально-економічних умов, що змінилися», збільшився міграційний відтік населення з Росії.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про зміни до концепції міграційної політики на 2019-2025 роки, метою якого є зменшення відтоку росіян з країни, який стався у 2022 році. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, в концепції з’являється пункт про те, що влада має створити «привабливі фінансові, соціальні та інші механізми збереження людського капіталу і зниження відтоку населення» Росії. Причиною є те, що у 2022 році «під впливом соціально-економічних умов, що змінилися», збільшився міграційний відтік населення з Росії.

Також концепція доповнюється пунктом, у якому йдеться про необхідність «створення умов для повернення» з-за кордону жителів окупованих територій України, які виїхали з початку повномасштабного вторгнення, і пунктами про «створення умов, що забезпечують можливість участі в цивільних та інших правовідносинах на території РФ тільки осіб, які законно перебувають на її території», а також про «протидію формуванню етнічних (поліетнічних) анклавів».

Нагадаємо, після того, як російський диктатор Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію, стався значний відтік росіян, які прагнули уникнути призову.

Пізніше у РФ заборонили виїзд із країни після вручення повістки.

Джерело