Путін побачив контури «багатополярного світопорядку»

Путін побачив контури "багатополярного світопорядку"

Володимир Путін виступає за багатополярний світ

Володимир Путін побачив «нові центри розвитку» у таких регіонах, як Азія, Африка та Латинська Америка.

Народження багатополярного світопорядку є об’єктивним процесом історії, протистояти якому не можна. Про це сказав президент РФ Володимир Путін у п’ятницю у відеозверненні до учасників зустрічі глав оборонних відомств держав — членів ШОС та СНД у Москві, повідомляє прес-служба Кремля у п’ятницю, 9 грудня.

«З’являються нові гострі виклики, відбуваються потужні геополітичні зрушення. На наших очах народжуються контури по-справжньому багатополярного світопорядку: в Азії, Африці, Латинській Америці формуються нові центри розвитку, які дедалі активніше обстоюють свої національні інтереси, захищають свій суверенітет, право на власний шлях розвитку. Протистояти цим об’єктивним процесам історії просто неможливо», — сказав Путін.

Він зазначив, що вважає значущою та своєчасною зустріч глав оборонних відомств країн ШОС та СНД, і висловив сподівання, що така спільна робота дозволить «успішно вирішувати найширше коло питань, передусім пов’язаних із захистом від зовнішніх загроз, забезпеченням глобальної та регіональної стабільності».

Раніше цього тижня Путін визнав «проблеми» у війні з Україною. При цьому він назвав тимчасову окупацію частини української території «вагомим результатом».

В ОП прокоментували заяву Путіна про окупацію України

Джерело