Ринок РФ покинули відомий бренд одягу й фармацевтична компанія

Ринок РФ покинули відомий бренд одягу й фармацевтична компанія

Фото: РИА Новости Нішу Uniqlo з погляду технологій і цін поки що не вдалося зайняти не тільки в Росії, але й в інших країнах світу

ЗМІ зазначають, що Росія нині не має аналогів, які замінили б медичні препарати MSD чи технології виготовлення одягу бренду Uniqlo.

Російський ринок залишив відомий японський бренд одягу Uniqlo та американська фармацевтична компанія MSD, яка була постачальником у Росію одного з найбільш затребуваних препаратів для лікування гепатиту С — зепатиру. Про це повідомили російські видання Ведомости та КоммерсантЪ.

Японська компанія ще рік тому прийняла рішення залишити російський ринок, відмовилася від оренди приміщень для своїх магазинів у Росії. Усі контракти з оренди приміщень розірвано зі штрафними санкціями. Персонал звільнено з виплатою по 11 окладів. Японських менеджерів переведено в інші країни. Крім того, в останньому фінансовому звіті компанії за III квартал йдеться про «повне закриття бізнесу».

ЗМІ зазначає, що компанія володіє унікальними технологіями з виробництва курток, деніму, трикотажу. Нішу Uniqlo з погляду технологій і цін поки що не вдалося зайняти не тільки в Росії, але й в інших країнах світу.

Американська фармацевтична компанія MSD також попередила про припинення поставок до РФ зепатиру — одного з найбільш затребуваних і доступних препаратів для лікування гепатиту С. 

У 2022 році на частку цього препарату в схемах лікування, оплачених в РФ державою, припало 19%, а в першому півріччі 2023 року — 18%.

Препарат захищений патентом до 2030 року. Росія нині немає ніяких аналогів цього препарату. Компанія, відповідно до закону, повідомила про припинення ввезення препарату за рік, тому поставки до 2024 року поки що здійснюватимуться.

Компанія нині вже припинила постачати вакцини від вітряної віспи, кору, краснухи та паротиту, а також препарат проти ВІЛ — ралтегравір.

Як ми вже писали, НАЗК виключило з переліку міжнародних спонсорів війни першу компанію — ірландську Peninsula Petroleum Limited, яка є світовим постачальником суднового палива. 

НАЗК пропонує компаніям-спонсорам війни помогти вивести бізнес з Росії

Джерело