росія щодня втрачає через війну в Україні 500 військових – NYT

Щоденні втрати армії рф у війні з Україною становлять близько 500 військових вбитими та пораненими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times з посиланням на дані американської розвідки.

За словами директора програм міжнародної безпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень Сета Джонса, такі великі втрати істотно виснажили російську армію і знизили ефективність її дій на полі бою.

«російська армія серйозно виснажена. Це впливає на її здатність вести ефективну наземну кампанію в Україні», — сказав він, додавши, що росіянам бракує сил навіть для того, щоб повністю взяти під свій контроль Донецьку область.

За словами Евелін Фаркас, директорки Інституту Маккейна, російська влада з усіх сил намагається залучити додатковий людський ресурс для своєї армії.

«Вони стягують людей звідусіль. Однак якщо вони не проведуть масову мобілізацію, можливості чого на даному етапі я не бачу політично, вони програють», — сказала вона.

За словами генерала у відставці Філіпа Брідлава, який був верховним головнокомандувачем об’єднаних сил НАТО в Європі, російська армія втратила так багато військ, що окремі її підрозділи намагалися змусити воювати на їхньому боці полонених українців.

«У них величезна проблема з людським ресурсом, а ще більш серйозна проблема полягає в тому, що той ресурс, який у них є, недостатньо навчений. Їхні найкращі підрозділи вже закривавлені», — сказав Брідлав.

Як повідомляв Укрінформ, за даними українського Генштабу, з початку повномасштабної російської агресії Збройні сили України ліквідували 43 200 російських загарбників.

Источник