Росія ввела санкції проти 54 британців

Росія ввела санкції проти 54 британців

Фото: goodvin.info Росія закрила в’їзд для 54 громадян Великої Британії

РФ закрила в’їзд прокурору Міжнародного кримінального суду Каріму Хану, якого сама ж оголосила в розшук.

Міністерство закордонних справ Росії заявило про включення в санкційний список осіб із Великої Британії, яким заборонений в’їзд у РФ, ще 54 осіб. Про це 18 серпня повідомила пресслужба МЗС РФ.

У російський стоп-лист включені представники політичного істеблішменту, силових структур, професійного юридичної спільноти та журналістського корпусу Британії. Серед них, зокрема, міністр у справах культури, ЗМІ та спорту Люсі Фрейзер, її звинувачують у лобіюванні міжнародної спортивної ізоляції Росії та постачання в Україну озброєнь, включаючи снаряди зі збідненим ураном.

У список також включені заступниця міністра оборони Аннабель Голді та прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан.

Персональні санкції введені проти керівництва британської приватної військово-розвідувальної компанії Prevail Partners, фахівці якої, за російськими даними, беруть участь у зборі українським спецслужбам розвідувальних відомостей, у тому числі персональних даних на іноземних та російських громадян, а також на військовослужбовців ЗС Росії, задіяних у війні.   До оновленого стоп-листа» увійшли функціонери та кореспонденти британських ЗМІ, зокрема з ВВС, Guardian Media Group та The Daily Telegraph.   МЗС Росії погрожує подальшим розширенням «стоп-листа» у відповідь на дії британської влади.

Нагадаємо, раніше Велика Британія розширила антиросійський список санкцій на 19 позицій, включивши в нього в тому числі іранських фізичних і юридичних осіб, які надають підтримку РФ в оборонній сфері.

Британія не видала візи представникам Росії для участі у заході ООН

Джерело