Росіянина затримали за спробу приєднатися до ЗСУ

Росіянина затримали за спробу приєднатися до ЗСУ

Фото: facebook.com/FsbCsn ФСБ затримала жителя Краснодарського краю

Чоловіка затримано під час спроби виїзду в Україну, щодо нього розпочато кримінальну справу про «державну зраду у формі переходу на бік противника».

ФСБ РФ повідомила про затримання жителя Краснодарського краю під час спроби виїзду з країни з метою приєднатися до української армії. Про це повідомляє російська агенція Інтерфакс.

«В результаті оперативно-розшукових заходів встановлено, що громадянин Росії з метою вступу до лав ЗС України ініціював контакт із співробітником СБУ, який здійснює діяльність із набору та підготовки добровольців для участі у бойових діях проти Збройних сил Російської Федерації», — цитує агенція повідомлення Центру громадських зв’язків спецслужби.

Підозрюваного затримано під час спроби виїзду в Україну, щодо нього розпочато кримінальну справу про «державну зраду у формі переходу на бік противника».

Раніше повідомлялося, що в Нальчику (Кабардино-Балкарська республіка РФ) затримали 44-річного громадянина України, який нібито передав секретні відомості військового характеру іноземній спецслужбі.

А районний суд Брянська заарештував громадянина України, якого обвинувачують у шпигунстві. Українця звинувачують у причетності до знищення двох російських літаків Су-34 та Су-35 та двох вертольотів Мі-8.

Джерело