Шойгу зробив заяву щодо обіцяних F-16 для України

Шойгу зробив заяву щодо обіцяних F-16 для України

Фото: Getty Images Днями Сергій Шойгу з’їздив «на поклон» до Китаю

Російський міністр оборони заплутався у кількості винищувачів F-16, які обіцяли надати Україні її західні партнери.

Україні вистачить лише на 20 днів винищувачів F-16, які пообіцяли надати їй країни Заходу. Таку заяву зробив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на селекторній нараді у середу, 1 листопада.

За його даними, російська ППО начебто збила за жовтень 37 українських літаків, а це начебто удвічі більше ніж кількість F-16, які пообіцяли надати Україні її західні союзники.

«37 літаків (начебто збитих – ред.) – це майже вдвічі більше тієї кількості, яка гарантовано обіцяно Україні літаків F-16. Тобто при такій роботі нашої системи протиповітряної оборони це приблизно на 20 днів роботи», – заявив Шойгу.

Раніше Шойгу заявив про 24 нібито збитих українських літаків за п’ять днів. Він не надав жодних доказів. При цьому російські агресори ще у перші дні війни неодноразово заявляли про «знищення» усієї авіації та ППО України.

Також заплутався російський міністр і у кількості F-16, обіцяних Україні. Так, лише Нідерланди нададуть 42 винищувача. У свою чергу Данія надасть 19 літаків, з них шість – вже до кінця поточного року. Передачу F-16 анонсувала і Норвегія, у розпорядженні якої близько 60 таких літаків.

Джерело