Сили оборони контролюють південно-західну частину Бахмута – Маляр

Сили оборони України станом на зараз контролюють південно-західну частину Бахмута Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

«Противник стягнув у Бахмут більшу частину своїх резервів та значно посилив угруповання. Сьогодні весь день ворог атакував Бахмут. Всі атаки нашими оборонцями відбиті. Станом на зараз ми контролюємо південно-західну частину Бахмута», — заявила Маляр.

Вона також повідомила, що на околицях на півночі від Бахмута ворог теж атакував, проте атаки відбиті. На окремих ділянках є просування українських військ на 500 метрів.

Маляр зауважила, що у передмісті Бахмута на півдні протягом дня йшли запеклі бої. «Противник переходив у наступ та намагався повернути втрачені території, але зазнав втрат та не зміг виконати свої задачі. На окремих ділянках наші війська просунулись на 1 км», — заявила заступниця міністра.

За її словами, військові задачі оборона Бахмута та передмістя виконує. «Наразі ми виграємо час для певних запланованих дій. Командування ОСУВ Хортиця, в зоні відповідальності якого Бахмутський напрямок, тримає ситуацію під контролем», — заявила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках протягом доби відбулися 17 бойових зіткнень, найгарячіші бої ведуться за міста Бахмут і Мар’їнка Донецької області.

Фото: Костянтин Ліберов

Источник