Сили оборони за добу відбили 43 атаки на чотирьох напрямках

Сили оборони України протягом доби відбили 43 ворожі атаки на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, найбільше — на останньому.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 9 березня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 58 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили три ворожі об'єкти: район зосередження особового складу, станцію радіоелектронної боротьби та засіб протиповітряної оборони.

Російська армія загалом за добу здійснила по позиціях Сил оборони та населених пунктах України три ракетні й 61 авіаційний удар і 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Встановлено, що визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації війська РФ ударили по району Гранева Харківської області.

Близько 40 населених пунктів на вказаних двох напрямках потрапили під артилерійські й мінометні удари загарбників, зокрема Єліне, Баранівка, Блешня та Бучки Чернігівської області, Волфине, Катеринівка, Запсілля й Порозок Сумської області, Гур'їв Козачок, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість атакували населені пункти. Зокрема, по району Синьківки Харківської області відпрацювала бойова авіація РФ.

Понад 10 міст і сіл на Куп’янському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь російської армії, серед них — Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили шість ворожих атак у районах Тернів та Спірного Донецької області. Війська РФ намагалися прорвати там оборону.

Авіаційних ударів росіяни завдали по районах Білогорівки Луганської області, Новосадового, Тернів, Ямполівки й Миколаївки Донецької області.

Близько 15 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Невське та Білогорівка Луганської області, Терни¸ Торське, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак у районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

З авіації російська армія била по районах Богданівки, Часового Яру та Дружби Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку загарбники обстріляли з артилерії й мінометів, серед них – Миколаївка, Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 11 ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького і Первомайського Донецької області.

Авіаційних ударів російської армії зазнали райони Олександрополя, Новоолександрівки й Новобахмутівки Донецької області.

Близько 15 населених пунктів на Авдіївському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Прогрес, Вовче, Желанне, Мирноград, Новогродівка й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. Ворог за підтримки авіації 21 раз намагався прорвати там оборону.

Із авіації російська армія била по районах Красногорівки, Максимільянівки і Вугледара Донецької області.

По більш ніж 20 населених пунктах на Новопавлівському напрямку росіяни спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Красногорівці, Берестках, Костянтинівці, Антонівці, Катеринівці, Золотій Ниві і Благодатному Донецької області.

На Оріхівському напрямку російська армія шість разів атакувала позиції Сил оборони в районах Роботиного та західніше від Вербового Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь ворога, серед них — Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки та Приморське Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії райони понад 20 населених пунктів, зокрема самого Херсона, Осокорівки, Берислава, Одрадокам'янки, Токарівки, Антонівки і Станіслава Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у Державній прикордонній службі України попередили, що загроза проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп із півночі не зникла.

Источник