Сили оборони звільнили вже 47 квадратних кілометрів під Бахмутом

Сили оборони України звільнили вже 47 квадратних кілометрів під Бахмутом, з них 3 кв км — протягом минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

“На Бахмутському напрямку противник веде обороні дії з метою стримування просування наших військ та безуспішно здійснює спроби відновити втрачене положення у районах Кліщіївки, Курдюмівки, Озарянівки Донецької області. В районі Кліщіївки маємо певні успіхи. Загалом звільнено під Бахмутом 47 кв км. Протягом минулого тижня звільнена площа збільшена на 3 кв км”, — сказала Маляр.

За її словами, на Куп’янському напрямку наші сили оборони відбивають по декілька ворожих атак за день і не дають ворогу просуватись вперед. Водночас кількість обстрілів з боку росіян залишається високою.

Також, за її словами, на Лиманському напрямку противник веде безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки, Білогорівки Луганської області та продовжує перегрупування військ.

Заступниця міністра оборони поінформувала, що на Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на наступі з метою покращення тактичного положення. Там ворог безуспішно наступав у районах Сєверне, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, Новомихайлівка Донецької області.

Крім того, за її даними, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник в обороні. Продовжує обстріли позицій наших підрозділів та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, при цьому активно застосовував баражуючі боєприпаси “Ланцет”.

Маляр зауважила, що Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. В ході ведення наступальних дій Сили оборони України мали успіх у напрямку Новоданилівка, Новопрокопівка. Закріплюються на досягнутих рубежах.

“Ворог на півдні несе значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви”, — додала заступниця міністра оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 4 вересня 2023 року ліквідували близько 265 тисяч 120 російських агресорів, і за минулу добу — ще 460 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник