США причетні до «атаки» на Кремль — Пєсков

США причетні до "атаки" на Кремль - Пєсков

У Москві заборонили польоти беспілотників

Київ не міг ухвалити рішення про начебто «атаку» на Кремль без Вашингтона, ствержує Дмитро Пєсков.

Країна-агрессор Росія звинувачує США у причатності до «атаки беспілотників» на Кремль у ніч на середу. Про це сказав на брифінгу речник президента РФ Дмитро Пєсков на брифінгу у четвер, 4 травня.

«Спроби від цього відхреститися – і у Києві, і у Вашингтоні – вони, звичайно, абсолютно сміхотворні», – заявив він і висловив думку, що «Київ уже виконує те, що йому кажуть робити… Ми це добре знаємо і усвідомлюємо».

У відповідь на уточнююче питання він підтвердив, що Москва вважає Вашингтон причетним до того, що сталося, Пєсков сказав: «Безумовно».

При цьому він залишив без коментарів пропозицію заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва оголосити президента України Володимира Зеленського «законною військовою ціллю» для Москви після «атаки безпілотників» на Кремль.

«Я залишу без коментарів це питання», – сказав Пєсков у відповідь.

Нагадаємо, у середу Москва заявила про «атаку українських безпілотників» на Кремль, розцінивши її як «сплановану терористичну акцію і замах на російського лідера» Володимира Путіна напередодні Дня Перемоги.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що Київ не здійснював жодних «атак» на Кремль чи Путіна, і використовує зброю для захисту своєї території.

Росія сама влаштувала «напад» на Кремль — ISW

Джерело