Суд заарештував росіянина у справі про держзраду

Суд заарештував росіянина у справі про держзраду

Фото: БИЗНЕС Online Лефортівський суд Москви заарештував росіянина Расулова у справі про держзраду

Арестованный россиянин подозревается в передаче иностранному государству данных, составляющих гостайну.

Лефортовський суд Москви (Росія) заарештував громадянина РФ Р.М. Расулова у справі про державну зраду (ст. 275 КК РФ). Інформація розміщена у картотеці справ столичних судів загальної юрисдикції. Расулову загрожує до 20 років ув’язнення. Про це у четвер, 27 квітня повідомляє Інтерфакс. 

Стаття передбачає, що зазначена особа, будучи громадянином РФ, видавала іноземній державі, міжнародній або іноземній організації або їх представникам відомості, що становлять державну таємницю.   Засідання відбулося у закритому режимі, оскільки матеріали справи мають гриф «таємно».   Раніше співробітники ФСБ Росії затримали в Хабаровську активістку руху ЯМиФургал (назва походить від прізвища російського політичного діяча Сергія Фургала, арешт якого викликав у 2020 році протести в Хабаровську та Хабаровському краї). Російські спецслужби інкримінують жінці «фінансування ЗСУ».   

Нагадаємо, слідчий відділ УФСБ Росії у Нижегородській області порушив кримінальну справу щодо встановлення місцевим жителем «таємного співробітництва з представниками іноземної держави», тобто України.

ФСБ заявила про спробу «замаху» на бізнесмена Малофєєва

Джерело