Вибух під Москвою: зросла кількість постраждалих

Вибух під Москвою: зросла кількість постраждалих

Фото: Соцмережі Постраждалим від вибуху надають допомогу

На території заводу начебто вибухнув склад із піротехнікою, а пожежу спричинив «людський фактор».

В результаті потужного вибуху на Загорському оптико-механічному заводі в підмосковному Сергієвому Посаді постраждали принаймні 35 чоловік. Про це повідомив губернатор Московської області Андрій Воробйов у середу, 9 серпня.

За його даними, три людини у важкому стані знаходяться у реанімації. Всього госпіталізовано 19 осіб.

На місці вибуху триває розбір завалів і гасіння пожежі.

У МЧС РФ стверджують, що на території заводу начебто вибухнув склад із піротехнікою, а пожежу спричинив «людський фактор». Було зруйновано ангар на площі 1,6 тис. кв. м. Разом з тим у відомстві не пояснили, чому на місці вибуху не було зафіксовано розльоту піротехнічних виробів з численними розривами, як це завжди буває у подібних випадках.

Тим часом у соцмережах з’явилися відео, які демонструють залишки боєприпасів на місці вибуху.

Відомо, що Загорський оптико-механічний завод виробляє техніку спеціального призначення. Серед його виробів авіаційні приціли, тепловізори, самонавідні ракетні головки, установки виявлення лазерного типу, оптичні спостережні прилади, окуляри, приціли, біноклі та монокуляри нічного бачення, комбіновані (день-ніч) біноклі, біноклі зі стабілізацією зображення.

Зазначимо, що Загорський оптико-механічний завод горів торік. Масштабна пожежа сталася 8 червня 2022 року.

Нагадаємо, 3 серпня у підмосковному місті Воскресенську сталася пожежа на акумуляторному заводі. А 8 серпня у Володимирській області РФ горів завод з виробництва акрилових ванн.

Джерело