У Москві «воєнкору» облили фарбою двері, затримано підозрюваних

У Москві "воєнкору" облили фарбою двері, затримано підозрюваних

Фото: Известия У Москві затримали підозрваних у вандалізмі в під’їзді будинку воєнкора Известий

Порушено кримінальні справи за статтями про вандалізм і і погрозу вбивством, поідомили в прокуратурі Москви.

У Москві затримано двох людей у справі про вандалізм у під’їзді будинку «воєнного кореспондента» Ізвєстій. Про це з посиланням на пресслужбу прокуратури Москви повідомив Інтерфакс у середу, 18 жовтня.

«17 жовтня у під’їзді одного з будинків селища Комунарка було здійснено акт вандалізму. Зловмисники фарбою зіпсували вхідні двері квартири «воєнкора» Ізвєстій Валентина Трушніна, а також нанесли малюнки на підлогу під’їзду. При цьому раніше військовий кореспондент отримував низку телефонних дзвінків та повідомлень з погрозами», — повідомили у наглядовому відомстві.

У прокуратурі наголосили, що оскільки Трушнін — «воєнний кореспондент», і висвітлює бойові дії в Україні, «є достатні підстави вважати, що злочинні дії пов’язані із здійсненням ним законної професійної журналістської діяльності й спрямовані на її перешкоджання».

Повідомляється, що з підозрою у вандалізмі затримано жителів Північно-Західного округу столиці — жінку 1998 року народження, уродженку Північної Осетії, і чоловіка 1995 р.н., уродженця Кіровської області. Порушено кримінальні справи за статтями про вандалізм і і погрозу вбивством.

Джерело