У РФ засуджених ставитимуть на військовий облік

У РФ засуджених ставитимуть на військовий облік

Фото: Соцмережі Ув’язнених у РФ ставитимуть на облік заочно

Відтепер російських в’язнів ставитимуть та зніматимуть з обліку без особистої явки у військкомати.

У РФ прийняли поправки до законодавства, згідно з якими, засуджені у тюрмах повинні  будуть ставати на військовий облік. Інформація про відповідні зміни опублікована на офіційному інтернет-порталі правових актів.

Поправки виключають із  положення про військовий облік підпункт, в якому йшлося про те, що ув’язнені не підлягають військовому обліку.

Відтепер російських в’язнів ставитимуть та зніматимуть з обліку без особистої явки у військкомати, проходження медобстеження та психологічного відбору. За військовий облік ув’язнених відповідатимуть військкомати за місцем знаходження колоній та СІЗО.

З пропозицією ставити на військовий облік ув’язнених, які підлягають призову та військовій службі, у вересні виступило Міноборони РФ.

У проєкті російського військового відомства йшлося про те, що установи Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) повинні збирати дані про призовників і військовозобов’язаних, які відбувають покарання, і передавати їх військкоматам. Дані повинні оновлюватися в міру надходження, етапування та звільнення засуджених.

Документ також наказує проводити щорічні перевірки списків та своєчасно вносити зміни до даних.

У вересні в Росії ухвалили закон, що дозволяє військовослужбовцям укладати контракт на проходження військової служби в період мобілізації, воєнного стану та у воєнний час. Згідно із законом, засуджені, які уклали контракт із Міноборони РФ, будуть достроково звільнені від відбування покарання.

Раніше повідомлялося, що російські в’язні готові заразитися ВІЛ, щоб не воювати.

Джерело