У Росії знайшли застосування Північному потоку-2

У Росії знайшли застосування Північному потоку-2

ПП-2 вирішили використати на території Росії

Потужності газопроводу на території Росії будуть використовувати для газопостачання і газифікації Північно-Західного регіону РФ.

Сухопутні газотранспортні потужності проекту Північний потік-2 використають для розвитку газопостачання регіонів північного заходу Росії, повідомили у російському Газпромі у четвер, 5 травня.

«У зв’язку з тим, що зараз морський газопровід Північний потік-2 не використовується, і з урахуванням реалізації програми газопостачання та газифікації споживачів Північно-Західного регіону Газпром ухвалив рішення задіяти надлишкові російські сухопутні газотранспортні потужності проекту Північний потік-2 для розвитку газопостачання регіонів Північного Заходу Росії», — йдеться у повідомленні.

У Газпромі також заявляють, що у випадку, якщо Німеччина ухвалить рішення про введення в експлуатацію ПП-2, в роботу може бути включена лише одна нитка газопроводу зі 100% завантаженням.

«Початок включення в роботу другої морської нитки газопроводу Північний потік-2, можливо, буде не раніше 2028 року», — зазначили в компанії.

Нагадаємо, у Німеччині зупинили сертифікацію Північного потоку-2 ще до початку вторгнення РФ в Україну, а після початку війни у ​​США заявили, що ПП-2 тепер «мертвий».

Президент Польщі Анджей Дуда закликав демонтувати газопровід.

Джерело