У Росії зробили заяву про пілота, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8

У Росії зробили заяву про пілота, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8

Фото: Скриншот У РФ наказали ліквідувати командира вертольота, який перелетів до України

Пропагандисти показали сюжет з погрозами на адресу льотчика Максима Кузьмінова, який перейшов на бік України під час операції ГУР МО Синиця.

  Російські спецслужби отримали наказ про ліквідацію командира вертольота Мі-8 Максима Кузьмінова, який у серпні перелетів до України. Про це офіцери ГРУ заявили російському пропагандистському каналу Россия 1.

Російські державні медіа вперше докладно розповіли про викрадання вертольота, що сталося в серпні. У сюжеті Кузьмінова називають «предателем родины», «падальщиком» та «продажной шкурой».   Льотчика, який за сприяння ГУР Міноборони України перегнав вертоліт Мі-8 на підконтрольну ЗСУ територію, автор сюжету звинуватив у вбивстві інших членів екіпажу.

Також у сюжеті наголошується, що російські спецслужби вже отримали наказ про ліквідацію Кузьмінова.    «Знайдемо людину і покараємо її за всією суворістю закону нашої держави за зраду», — говорить один із чотирьох бійців, чия особа прихована.

Представник російської контррозвідки заявив, що злочин пілота не має терміну давності.
Нагадаємо, у кінці серпня стало відомо, що російський вертоліт Мі-8 перелетів до України та здався ЗСУ. Пілот РФ Максим Кузьмінов таємно домовився з українською розвідкою. 
  Очільник ГУР Кирило Буданов називав операцію Синиця однією з найкращих проведених його відомством за всю історію України.

Джерело