Українська авіація за день завдала 17 ударів по ворогу

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження російських загарбників та трьох ударів – по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 20 січня.

Українські ракетники й артилеристи зі свого боку уразили ворожий пункт управління, два райони зосередження і склад боєприпасів російської федерації. 

Наголошується, що загарбники не полишають намірів знищити критичну інфраструктуру України, завдають ударів по цивільних об’єктах і помешканнях мирного населення, порушуючи тим самим норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Загроза здійснення ворогом авіаційних і ракетних ударів залишається актуальною по всій Україні. 

Протягом доби війська рф, за даними Генштабу, здійснили 12 авіаційних ударів та 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по Нікополю. Також росіяни двічі вдарили ракетами по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області.

Ворог нарощує інтенсивність застосування авіації, на Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках ворог веде наступальні дії. На Куп’янському, Лиманському, Новопавлівському і Херсонському напрямках росіяни ведуть оборону. 

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках у прикордонних з Україною районах збройні сили рф утримують свої підрозділи, проте наступальні угруповання станом на цей час не виявлені.

Тим часом білорусь продовжує надавати всебічну підтримку російській агресії. Крім спільних навчань повітряно-космічних сил рф і військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони республіки білорусь, на території білорусі триває підготовка російських підрозділів.

Загарбники не припиняють бити з артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Від ворожого вогню постраждали райони Волфиного Сумської області, а також Гур’їва Козачка, Стрілечої, Тернової, Огірцевого, Бударків, Кам’янки, Фиголівки та Дворічної Харківської області.

На Куп’янському напрямку ударів з танків, мінометів, ствольної і реактивної артилерії російських військ зазнали райони Тавільжанки, Орлянки, Куп’янська, Піщаного та Вишневого Харківської області, а також Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв із усіх наявних вогневих засобів райони Новоєгорівки, Невського, Голикового, Червонопопівки, Кремінної та Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження від загарбників зазнали Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Біла Гора, Північне, Залізне і Майорськ Донецької області. 

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку росіяни вдарили з танків й артилерії по районах Вугледара, Богоявленки та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому напрямку від танкового, мінометного й артилерійського вогню загарбників постраждали Времівка й Новопіль Донецької області, а також Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Кам’янське та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська вкотре обстріляли зі ствольної й реактивної артилерії Нікополь Дніпропетровської області, Антонівку Херсонської області та сам Херсон. Унаслідок ворожих обстрілів є постраждалі серед цивільного населення. 

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області, за інформацією Генштабу, війська рф посилюють режимні заходи. Зокрема, у Мелітополі з 1 березня буде заборонено перетинати блокпости навколо міста без спеціальних перепусток, які можна отримати в так званій комендатурі лише після надання своїх персональних даних. 

На тимчасово окупованій території Луганської області триває мобілізація. В окупаційній адміністрації Алчевська підготовані чергові списки для поповнення втрат у живій силі російських військ, зокрема за рахунок співробітників так званого міністерства надзвичайних справ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 січня у розв'язаній проти України повномасштабній війні росія втратила 119 300 своїх військових, 3 139 танків, 6 241 бойову броньовану машину та іншу техніку.

Источник