Українські військові уразили два ворожі пункти управління та дві позиції ППО

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала чотири удари по районах зосередження російських загарбників, підрозділи українських ракетних військ і артилерії зі свого боку уразили два пункти управління, дві позиції протиповітряної оборони та три райони зосередження живої сили ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 28 січня. 

Зазначається, що російська федерація протягом дня завдала ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області та загалом здійснила понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, є жертви серед мирного населення.

У Генштабі застерігають: небезпека здійснення росіянами авіаційних і ракетних ударів є високою на всій території України.

«Втрачаючи велику кількість живої сили, противник поки що продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – веде оборону», – повідомили в Генштабі. 

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, наступальні угруповання ворога не виявлені. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів 6-ї мотострілецької дивізії 3-го армійського корпусу рф.

На Сіверському напрямку російські війська обстріляли з мінометів райони населених пунктів Гай, Хрінівка й Миколаївка Чернігівської області, а також Волфиного, Муравейньої, Середини Буди, Старої Гути, Рожковичів і Бачівська Сумської області.

На Слобожанському напрямку внаслідок мінометних й артилерійських ударів ворога шкоди зазнали райони Гур’їва Козачка, Красного, Стариці, Охрімівки, Варварівки, Новомлинська, Дворічної, Западного, Нескучного, Тернової та Куп’янська Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв позиції Сил оборони України в районах Іванівки, Кислівки та Крохмального Харківської області, а також Новоселівського Луганської області і Берестового Донецької області.

На Лиманському напрямку з мінометів і ствольної артилерії загарбники били по Макіївці, Червонопопівці та Діброві Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження від російських військ зазнали райони 18 населених пунктів, серед них – Спірне, Верхньокам’янське, Роздолівка, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Водяне, Невельське, Веселе, Красногорівка, Мар’їнка й Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу загарбників зазнали Богоявленка, Вугледар та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли 15 населених пунктів, зокрема Времівку та Новопіль Донецької області, Малинівку, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів і Новоданилівку Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог бив з артилерії по районах Михайлівки, Гаврилівки, Дудчанів, Качкарівки, Червоного Маяка, Козацького, Тягинки, Комишанів та Херсона.

Встановлено, що на тимчасово захоплених територіях росіяни продовжують чинити морально-психологічний і фізичний тиск на місцеве населення. Так, працівникам Запорізької АЕС, які не підписали із загарбниками трудовий договір, були заблоковані перепустки для проходу на станцію. Робітникам, яких примусили підписати контракт, загарбники оголосили про зниження заробітної плати, мотивуючи це тим, що станція не працює.

Тим часом російські війська продовжують зазнавати втрат. Зокрема, згідно з інформацією Генштабу, лише до міської лікарні Токмака Запорізької області за останні дні привезли близько 50 поранених військовослужбовців рф. Встановлено, що після отримання формальної допомоги більшість із них відправляють назад на передову. 

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 січня Сили оборони України в ході повномасштабної війни знищили вже близько 125 тисяч 510 російських агресорів, 3189 ворожі танки, 6344 бойові броньовані машини й іншу техніку ворога. 

Источник