Українські воїни філігранно січуть ворога «Трьома сокирами»

Сили оборони України продовжують протистояти російським загарбникам. Ключову роль у цьому відіграє ствольна та реактивна артилерія.

Як бійці одного з артилерійських підрозділів ЗСУ у Харківської області опанували американські гаубиці М-777, бачив фотокореспондент Укрінформу.

За майже три місяці використання на фронті цієї польової причіпної гаубиці калібру 155 міліметрів з ручним заряджанням українські артилеристи відточили свою майстерність максимально. «Боги війни» говорять, що працювати на такому озброєнні їм до вподоби, особливо тішить точність вогневого ураження по цілях. 

Гаубиця М-777 – ультралегка, далекобійна і високоточна. Серед українських воїнів отримала назву «Три сокири»: став на позицію, нарубав ворога і швидко передислокувався.

Ці 155-мм гаубиці дають змогу успішно знищувати передові командні пункти противника, склади з боєприпасами та пально-мастильними матеріалами, скупчення ворожої техніки.

На снарядах артилеристи ЗСУ пишуть послання росіянам, як-от «За Лозову!», «За Харків!», «Від богуславців з «любов’ю» та ставлять особисті підписи. Творчий підхід до улюбленої роботи – нищити ворога, який прийшов на українську землю.

Нагадаємо, парк артилерії 155-мм калібру з високоточними боєприпасами постійно поповнюється завдяки іноземним партнерам України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Источник