Зеленський: Бахмут не захоплений росіянами

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські військові не захопили Бахмут.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час пресконференції за підсумками саміту лідерів країн "Групи семи" в Хіросімі, яку транслює Голос Америки.

“У нас дуже непростий сусід — злодій, терорист, складний ворог. Але ми тримаємося, воюємо завдяки мужності наших людей і наших воїнів. І завдяки своєму розуму. Ми не кидаємо людей вмирати. Для нас люди — це скарб. Це найголовніше, що в нас є. І немає ніяких непорозумінь. Я чітко розумію, що відбувається в Бахмуті. І ми всі чітко розуміємо, для чого все це відбувається”, — сказав Зеленський, відповідаючи на запитання іноземних журналістів щодо ситуації в Бахмуті.

Він зауважив, що не може ділитися даними українських військових і тактикою, “але ми на сьогодні бачимо, що країна, яка в десятки разів нас більше, не може нас окупувати, не може виграти цю війну. І ми розуміємо, що ще трошки — і ми будемо перемагати”.

“І тому ми діємо так, як ми діємо. Цінуючи життя людей. Найскладніше, якщо в Бахмуті була б якась військова тактична помилка і люди могли би бути в оточенні”, — зазначив Президент.

За його словами, всі військові знають, як діяти і не допустити, щоб люди потрапили в полон до ворога. 

“Сьогодні вони (українські військові — ред.) виконують дуже важливе завдання. Сьогодні вони знаходяться в Бахмуті. В яких точках — ділитися не буду. Але це говорить про те, що Бахмут не захоплений на сьогодні Російською Федерацією. Ніяких двох або трьох тлумачень цьому не може бути”, — сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Як повідомлялося, Зеленський зараз перебуває у Японії, де триває 48-й саміт «Групи семи». Його учасники розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі за наслідками російської агресії проти України.

Источник