Зеленський заявив про прогрес у питанні забезпечення України системами ППО

У питанні забезпечення України системами ППО ми розраховуємо як на міжнародних партнерів, так і на власні можливості, у цьому напрямку є прогрес.

Про це під час спільної пресконференції з главами держав Латвії та Швейцарії та главою уряду Литви сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Конкретна потреба України передана всім державам, у яких є на озброєнні (системи ППО — ред.) або є виробничі можливості. Тобто ті чи інші системи протиповітряної оборони. Тут залежить від партнерів, від нас також багато залежить. Залежить більш глибоке розуміння нашого виробництва. Ми почали. Деякі речі не можу комунікувати деталі, але є прогрес. Розраховуємо на партнерів і на себе", — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що у столиці є дефіцит ППО, але інші міста, області мають ще більш серйозні проблеми, оскільки Росія використовує всі види озброєння — ракети, дрони, балістику, а також С-300. Страждають прикордонні з Росією області, тимчасово окуповані території.

Також глава держави прокоментував питання безпеки енергетичної генерації у зв'язку з намаганнями Росії вивести з ладу українські енергетичні потужності.

За його словами, такі дії не можуть не нести за собою відповідь.

"Удари по нашій енергетиці РФ … Вони повинні знати, що такі удари, особливо по атомних станціях, що це — небезпека не тільки для України, світу, а що може бути відповідь, і може бути небезпека і для них. Вони повинні це розуміти, і ці меседжі повинні йти не від України, а від світу", — сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада, під час наймасованішої атаки російських БПЛА, Протиповітряна оборона знищила 74 ударні БпЛА Shahed-131/136.

Источник