ЗМІ підтвердили імена понад 30 тисяч вбитих росіян

ЗМІ підтвердили імена понад 30 тисяч вбитих росіян

Фото: 93.ru Росія приховує свої втрати у так званій «СВО»

Значно зросла кількість загиблих із Московської області. Волонтери передали журналістам дані з підмосковних цвинтарів.

Журналісти встановили понад 1300 нових імен російських військових, які загинули під час загарбницької війни в Україні. Їхня загальна кількість перевищила 30 тисяч, повідомила Медіазона у п’ятницю, 11 серпня.

Зазначено, що за два тижні стало відомо про 1351 загиблого завдяки публічним повідомленням.

«Як і в попередні тижні, ми помічаємо трохи більше ніж зазвичай зростання кількості загиблих військовослужбовців ракетних військ та артилерії», – пишуть журналісти.

Так, значно зросла кількість загиблих з Московської області. Це пов’язано з тим, що волонтери передали журналістам дані з підмосковних цвинтарів.

Також стало відомо про ліквідацію чотирьох офіцерів-підполковників – Єгора Болдирєва, Андрія Коваля, Анатолія Матінова та Сергія Савенок.

Всього до поіменного списку вбитих солдатів РФ зараз входить 30 003 імені. При цьому підкреслюється, що реальна кількість убитих російських військових значно вища.

Так, ще у липні журналісти розрахували, що на війні проти України загинуло принаймні 47 тисяч росіян у віці до 50 років. Висновок був зроблений на основі статистики реєстру спадкових справ і даних Росстату. Але і ці дані були визнані далеко неповними.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабної війни загинуло майже 253 тисячі росіян. Лише за добу 10 серпня було відмінусовано 580 окупантів.

Джерело