ЗСУ відбили в окупантів територію розміром з Данію — ISW

З кінця березня російські окупанти втратили контроль над територією України, співставною з площею Данії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“З часу відновлення російськими силами наступальних операцій 16 липня після паузи, вони здобули близько 450,84 км кв нової території, що приблизно дорівнює площі Андори. З 21 березня (приблизної дати найглибшого просування російських сил територією України) російські сили втратили приблизно 45 тис. км кв території, що більше за площу Данії”, — стверджує ISW.

При цьому міністр оборони росії шойгу повідомив, що рф нібито навмисно сповільнює темп наступу в Україні, зберігаючи попередню стратегічну мету. “Заява шойгу може також бути спробою російського міноборони створити інформаційні передумови для пояснення та виправдання незначних здобутків російських сил в Україні за останні шість тижнів”, — пояснюють аналітики.

Окрім цього ISW звертає увагу, що російська влада на тимчасово окупованих територіях постає із партизанським рухом та значними внутрішніми викликами.

“Українські сили продовжують завдавати ударів по російських військових цілях та наземних лініях комунікацій у Херсонській та Запорізькій областях”, — наголошується в аналізі.

З усім тим, на тимчасово окупованих територіях України тривають зусилля із проведення “законодавчої та адміністративної інтеграції окупованих територій до російської системи”.

Источник