ЗСУ вразили три пункти управління та район зосередження артилерії росіян

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили три пункти управління та район зосередження артилерії російської армії.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Ворог не полишає намірів знищити критичну інфраструктуру нашої держави, завдає ударів по цивільних об’єктах та помешканнях мирного населення. Загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається й надалі”, — йдеться у повідомленні.

Противник протягом цієї доби завдав 37 авіаційних ударів. 17 із них — з використанням безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136. Усі ці дрони було збито. Окрім того, російські загарбники здійснили 59 пусків ракет, 47 з яких — знищено. На жаль, є влучання в цивільні об’єкти, є загиблі серед мирних жителів. Також загарбники здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Для досягнення раніше заявлених цілей, не зважаючи на значні втрати, противник продовжує наступ на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. На Лиманському та Авдіївському напрямках ворог вів безуспішні дії з метою покращення тактичного положення. На решті напрямків – обороняється.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Триває спільне навчання авіаційного компонента регіонального угруповання військ збройних сил російської федерації та республіки білорусь. Водночас обстрілів з мінометів та артилерії зазнали райони населених пунктів Тимоновичі Чернігівської області; Павлівка і Тимофіївка — Сумської, а також Стрілеча, Тернова, Стариця, Вовчанські Хутори, Колодязне і Новомлинськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони Дворічного, Орлянки, Піщаного, Берестового і Лозової Харківської області; Стельмахівки — Луганської, а також Іванівки на Донеччині.

На Лиманському напрямку під вогонь з танків та артилерії потрапили Макіївка, Невське, Червонопопівка, Діброва та Кузьмине на Луганщині, а також Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Спірне, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк на Донеччині.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв Авдіївку, Водяне, Георгіївку і Мар’їнку.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 20 населених пунктів.  Зокрема, Новопіль на Донеччині, а також Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів і Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники знову обстріляли з артилерії передмістя та сам Херсон.

Тривають контррозвідувальні заходи в окремих тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області. російські загарбники активно розшукують українських патріотів. А у будівлі колишнього Горностаївського районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ України у Херсонській області російські загарбники облаштували катівню. До неї можна потрапити через нічим не підкріплену підозру у співпраці зі Збройними силами України.

У тимчасово окупованому українському Сімферополі усі бюджетні установи під приводом реформування отримали вказівку про штатне скорочення працівників на 10 відсотків. Також відомо, що списки осіб, які потрапили під "оптимізацію", мають бути складені вже до 1 лютого цього року.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки агресора.  Також авіація завдала  удар по позиції зенітно-ракетного комплексу ворога. Крім того, протягом доби українські захисники збили три розвідувальних БпЛА загарбників.

“Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили три пункти управління, район зосередження живої сили противника, район зосередження артилерії та два інших важливих військових об’єкта загарбників”, — ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 26 січня 2023 року ліквідували близько 123 тисяч 860 російських загарбників, і лише за минулу добу -780 осіб.

Источник