В Україні скасували карантинні зони та усунення від роботи невакцинованих працівників на час воєнного стану- Коронавірус

В Україні скасували карантинні зони та усунення від роботи невакцинованих працівників на час воєнного стану- Коронавірус

Фото: kyivcity.gov.ua

Кабінет міністрів України скасував карантинні зони та норму про усунення від роботи невакцинованих працівників. Про це йдеться у постанові Кабміну №372 від 26 березня.

Відповідно до постанови, на час воєнного стану скасовано норму постанови про усунення від роботи невакцинованих працівників.

Крім того:

Установам охорони здоров’я доручено забезпечити готовність до реагування на спалахи Covid-19 в умовах воєнного стану. Фізичним особам та суб’єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу. Громадянам рекомендується пройти повний курс вакцинації від коронавірусу.

20 січня МОЗ офіційно визнало, що до України прийшла нова хвиля коронавірусу. Прогнози говорили про те, що в лютому захворюваність може зрости до 60 тисяч випадків на добу (насправді антирекорд захворюваності не дістався навіть планки 50 тисяч).

Минулого тижня на тлі військових дій пройшла непоміченою новина про те, що в Україні не залишилося «червоних зон» карантину — у всіх п’яти областях, які були «червоними», знизився рівень захворюваності. З початком війни пандемія нікуди не поділася, але українці та українські ЗМІ приділяють їй набагато менше уваги, ніж раніше.

Джерело