Борис Філатов розповів про поточну ситуцію у Дніпрі

Борис Філатов розповів про поточну ситуцію у Дніпрі

ФОТО: ДніпроОДА

Сьогодні, 29 березня, відбулася пресконференція міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Сьогодні, 29 березня, під час пресконференції мер Дніпра Борис Філатов розповів про поточну сутуацію у місті.

Основні новини по Дніпру:

1) Політика. Фракція «ОПЗЖ» у міській раді Дніпра припинила своє існування. Завтра під час сесії міської ради це остаточно приймуть. Колишні учасники фракції створили групу «За Україну, за Дніпро».

2) Евакуація. Зменшилася кількість людей, які хочуть виїхати з міста (приблизно 2 тисячі людей на добу). На сьогодні, 29 березня, заплановано 3 евакуаційних потяги з Дніпра: на Трускавець, на Івано-Франківськ та на Чоп.

3) Комунальні підприємства Дніпра почали працювати у поточному режимі. Вони почали проводити ямковий ремонт. КП «Міськзеленбуд» отримав завдання по видаленню певної кількості дерев на потреби ЗСУ для будування бліндажів.

4) Вода. КП «Дніпроводоканал» працює у штатному режимі. Запасів хлору вистачає.

5) Транспорт. Графік руху громадського транспорту адаптується під зміни комендантської години (тепер вона у Дніпрі з 21:00 до 6:00). У місті не вистачає водіїв громадского транспорту. Частина займається вивезенням постраждалих з інших міст, а близько 30 водіїв пішли добровольцями на фронт.

6) Метро. Після евакуації співробітників турецької компанії Limak відкачування води зараз здійснюється силами КП «Дніпрометробуд». Після закінчення війни та перемоги України турецькі співробітники повернуться у Дніпро і продовжать роботу над будівництвом метро.

7) Ситуація у місті стабільна. Все працює як годинник.

Раніше ми писали про те, що на Дніпропетровщині зафіксували кілька ворожих ракетних ударів по нашій області.

Джерело