З 18 квітня у Дніпрі змінено режим роботи громадського транспорту

З 18 квітня у Дніпрі змінено режим роботи громадського транспорту

Відтепер громадський транспорт у Дніпрі курсуватиме з 06:00 до 20:30. Інтервал руху також змінюється. Це пов'язано зі скороченням комендантської години.

«Електротранспорт та метро працюють за довоєнним інтервалом руху. Автобусів стає дедалі більше. Тому в них інтервал руху зараз складає від 8 до 20 хвилин», – сказав директор міського Департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев.

За його словами, наразі в Дніпрі працює 50-60% автобусного транспорту порівняно з довоєнним періодом.

«Розклад руху усіх автобусних маршрутів, електротранспорту та метро ви можете знайти у телеграм-каналі Департаменту транспорту та транспортної інфраструктури», – зазначив Ігор Маковцев.

Також у міському Департаменті транспорту та транспортної інфраструктури наголошують, що на період воєнного часу пільговий проїзд діє у звичному режимі.

«Департаменту надходять скарги щодо відмови у пільговому проїзді. Наголошую, що пільги ніхто не скасовував. Учнівські квитки ніхто не скасовував. Усі знижки та пільги працюють, як і до війни», – сказав Ігор Маковцев.

У разі відмови у пільговому проїзді там просять звертатися на гарячу лінію міського голови за номером телефону: (056) 732 12 12, або до телеграм-каналу Департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міста Дніпра.

Тим часом в області стабільно працюють міжобласні маршрути. З Дніпра можна дістатися до 22 інших міст України. Про це повідомив начальник обласного управління транспорту Михайло Варакута.

«З міста Дніпра можна дістатися до Києва, Борисполя, Пирятина, Полтави, Лубнів, Краснограда, Костянтинівки, Запоріжжя, Одеси, Олександрії, Кременчука, Черкас, Канева, Кропивницького, Умані, Вінниці, Хмельницького, Чернівців, Тернополя та Львова. А також організовано сполучення до Ужгорода та Мукачево», – сказав Михайло Варакута.

З Кривого Рогу можна дістатися до Краснограда, Новомиргорода, Львова, Кропивницького, Умані, Вінниці, Тернополя та Одеси.

«Сполучення населених пунктів Дніпропетровського, Новомосковського, Криворізького, Кам'янського, Нікопольського, Павлоградського та Синельніківського районів на сьогодні забезпечується 164 автобусними маршрутами. З 11 квітня відновлено работу ще 11 маршрутів», – зазначив Михайло Варакута.

В обласному управлінні транспорту повідомляють, що з центрального автовокзалу Дніпра здійснюються автобусні перевезення й у міжнародному сполученні до країн Польщі, Чехії, Німеччини.

Телефони міжнародної каси автовокзалу та розклади руху можна дізнатися на фейсбук-сторінці обласного управління транспорту.

Раніше ми писали про те, що у Дніпропетровській області відновили рух міжміських маршрутів.

Джерело