Федоров висловився про паспортизацію мешканців окупованого Мелітополя — 20 липня 2023 :: Донеччина

На всіх мешканців тимчасово окупованої території Запорізької та Херсонської області місцева так звана влада виготовила російські паспорти ще минулого року. Однак далеко не всі місцеві жителі поспішають їх забрати з місцевих «паспортних столів». Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в інтерв’ю «Новинам Донбасу».

«За фактом паспорта видано. Просто вони чекають, доки людей змусять прийти їх забрати. Сьогодні отримання російського паспорта — це не право, а спосіб виживання. Найчастіше наші мешканці стають перед вибором — життя з російським паспортом або смерть без нього», — розповів Федоров, вказуючи, що знає про випадки, коли людям загрожували вбивством, якщо ті не візьмуть російське громадянство.

Усіх, кого змусили взяти такі документи, після деокупації не чекає на покарання, переконаний чиновник. Це торкнеться лише тих, хто добровільно вчинив акт колабораціонізму та співпрацював із російським окупантом.

«Якщо ти з метою виживання отримав російський паспорт, то це, звичайно ж, не колаборація, і не треба тут залякувати наших людей, які сьогодні чекають на повернення України на тимчасово окупованих територіях», — резюмував Федоров. 

Читайте також:

У полоні окупантів зараз близько 500 мешканців Мелітополя — Федоров

Джерело