Ситуація на окупованих територіях станом на 13 лютого — 13 лютого 2023 :: Донеччина

Суспільство

Бізнесмен із Чечні Валід Корчагін, пов’язаний із родиною наближеного до Рамзана Кадирова Сулеймана Геремєєва, став співвласником «ММК Ілліча» в Маріуполі.

Американська компанія Maxar Technologies показала, як виглядають села Петрівка та Нікольське (поблизу Вугледару) на Донеччині після місяців боїв між військами Росії та України.

Від 60 до 80% Сєвєродонецька, який під контролем російських військ з кінця червня, залишається без комунальних комунікацій.

Бойові дії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент Росії Володимир Путін готується не до миру, а новий російський наступ в Україні вже почався.

Офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив про захоплення села Красна Гора під Бахмутом. Представник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий у коментарі CNN сказав, що ця заява не відповідає дійсності.

Командир батальйону «Восток» ЗС РФ Олександр Ходаковський розповів про успішний удар ЗСУ по російському командному пункту збройного формування в районі Вугледару Донецької області. За його словами, загинув офіцер штабу імені Андрій.

Внаслідок обстрілу отримали поранення п’ятеро людей у Кіровському районі Донецька.

Новини Донбасу у відеоформаті: 

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело