Ситуація на окупованих територіях станом на 28 січня — 28 січня 2023 :: Новини Донбасу

Суспільство

Російські загарбники облаштували гелікоптерну базу на території заводу «Азовсталь» в окупованому Маріуполі, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

На підконтрольній угрупуванні «ДНР» території автовласників зобов’язали оформляти поліс ОСАГО зразка «ДНР». При цьому територію страхування в полісі обмежено територією, підконтрольною угрупованню «ДНР». Якщо ж місцеві жителі виїжджатимуть до Росії, «вони мають придбати поліс відповідно до чинного законодавства РФ».

Росія планує створити на окупованих частинах Донецької, Запорізької, Херсонської та Луганської областей двадцять чотири виправні колонії. Дванадцять нових в’язниць буде на території, підконтрольній угрупованню «ДНР», сім – «ЛНР», дві у Запорізькій області та три у Херсонській. Для чого окупанти створюють нові в’язниці і кого в них утримуватимуть – дізнаємося у цьому відео.

Бойові дії

Прикордонники підірвали склад окупантів із боєкомплектом. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У Новоайдарі Луганської області під обстріл потрапила лікарня. У російському Міноборони стверджують, що загинуло 14 осіб, 24 пацієнти лікарні та медичний персонал отримали поранення різного ступеня важкості.

У Донецьку на міні-«пелюстці» підірвався підліток.

Російські окупанти втратили понад 300 осіб особового складу внаслідок удару за місцем розміщення своїх військ у Макіївці Донецької області у ніч проти 1 січня 2023 року. Про це повідомляється у звіті розвідки, опублікованої Міноборони Великобританії.

Новини Донбасу у відеоформаті: 

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело