Ситуація у Бахмуті: У Міноборони повідомили подробиці — 11 квітня 2023 :: Донеччина

Протягом кількох тижнів епіцентром бойових дій є східна частина України. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, ворог одночасно наступає на чотирьох напрямках, а ЗСУ його стримують. Найбільш гарячі бої — у Бахмуті.

«Бахмут фактично зараз на Сході взяв на себе основний удар збройних сил ворога та їх приватних армій», — сказала Маляр.

Також заступниця міністра наголосила, що якби протягом останніх восьми місяців ЗСУ не обороняли місто, росіяни просто йшли б углиб України.

«Ворог там концентрує не лише свої регулярні війська. Там знаходиться приватна армія «Вагнер», яка багато в чому вже знищена Збройними силами України. І ворог змушений туди підтягувати вже десантні штурмові підрозділи спецпризначенців. Але ворог не залишає своєї мети взяти Бахмут», — сказала Маляр.

Вона уточнила, що запеклі бої продовжуються, окупанти використовують артилерію та авіацію.

«Частину районів міста ворог вже перетворив на Алеппо. Вони програють нам у міських боях і просто використовують тактику повного знищення, руйнування будівель, позицій», — наголосила заступниця міністра.

Зазначимо, що Алеппо — сирійське місто, яке було масштабно зруйноване внаслідок бомбардувань.

Читайте також:

Пригожин запевняє, що сили РФ контролюють 80% Бахмута

Нагадаємо, бої за Бахмут продовжуються. Минулого тижня російським силам вдалося зайняти центр міста. Українські сили утримують оборону вздовж залізниці та контролюють західну частину з багатоповерховою забудовою.

Дивіться також:

Джерело